OM KREEJT

KREEJT är idag ett litet stabilt företag som har långsiktiga ambitioner och som verkar för att skapa långsiktigt värde. Här är något om bolagets bakgrund och dess ägare Håkan Liljeqvist.

Håkan Liljeqvist

Håkan Liljeqvist. Bild: Carl-Robert Jonzon

Grundare till KREEJT AB är Håkan Liljeqvist, född 1975. Under 2005 tog Håkan ut sin examen efter att ha avslutat sina studier i Medie- och Kommunikationsvetenskap vid Växjö Universitet. Innan dess hade han bland annat jobbat som kyrkogårdsvaktmästare, liftvakt, maskinoperatör, plantskolearbetare, webbmakare, gränssnittsutvecklare och webbstrateg. På hans CV återfinns bland annat arbetsgivare som Framfab, ABB, Skistar, Boverket och en hel del annat både relevant och ickerelevant.

Hösten 2007 grundade han sitt företag som en enskild firma och under vintern 2010 ombildades rörelsen till aktiebolag och det var då det fick bolagsnamnet KREEJT.

Redan från start fanns strategin att KREEJT skulle fördela sitt kassaflöde mellan den egna verksamheten och samtidigt söka investeringar i andra tillgångar för att bygga värde över tid. Om man kan tillskriva ett bolag egenskaper så skulle vi vilja påstå att KREEJT är tålmodigt och långsiktigt. Den här filosofin beskrivs väldigt bra i detta citat från Warren Buffett:

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.

F-skatt innehas från och med 2007-09-03. Företagets organisationsnummer är 556826-9533 (VAT: SE556826953301) och bankgironummer är 708-8818.